Halloween koristeet

Halloween

Halloween-koristeet

Vuoden pelottavimmat juhlat vietetään lokakuun lopussa tai marraskuun alussa. Täältä löydät Halloween-kattaustarvikkeet, -koristeet ja -juhlatarvikkeet, jotta voit järjestää ihanat Halloween-juhlat!

Haluatko viettää pelottavat vai kenties hauskat juhlat? Yhdysvalloissa kummitustalot, joissa aikuisiakin ihmisiä pelotellaan, ovat suosittuja ja niin pelottavia, että niissä on ikärajoituksia. Verrattuna Yhdysvaltiohin järjestämme yleensä Pohjoismaissa trendikkäämmät juhlat, ja panostamme enemmän designiin kuin karmivuuteen.

Tiesitkö muuten mistä Halloween kumpuaa? Irlannissa sitä alun perin juhlittiin, ja 1800-luvulla kun irlantilaiset sankin joukoin muuttivat Yhdysvaltoihin, juhla siirtyi rapakon taakse. Halloween-juhlista on tullut äärettömän suosittuja Yhdysvalloissa, ja se onkin toiseksi suurin juhla joulun jälkeen.

Sana "Halloween" tulee muinaisenglannin "All Hallows' Eve" mikä tarkoittaa "Kaikkien pyhimysten iltaa". Sitä vietettiin esikristilliseen aikaan kelttiläisenä sadonkorjuujuhlana ja sen nimenä oli silloin "Samhain". Silloin kesäkausi loppui ja talvikausi alkoi ja samalla kuolleet palasivat yöaikaan takaisin maailmaan. Ihmiset sytyttivät tulia, jotta henget näkisivät matkallaan, ja myös jotta noidat eivät uskaltaisi tulla pelottelemaan ja tekemään pahoja. Nuoret pojat ja tytöt naamioituivat ja he kulkivat talosta taloon pyytäen pientä lahjaa ja syömistä.

Halloweeniin kuuluu myös lasten suuresti rakastama naamiaisasujen käyttäminen. Heistä tulee haamuja eri muodoissa ja naapureilta pyydetään sekä makeisia että tarjotaan kepposia. Tämän tradition me suomalaiset tunnistamme pääsiäisnoitien muodossa. Tämä on myös aikuisille hauskaa ja yksi syy lisää juhlia syyspimeällä.

Monien mielestä Halloweeniin kuuluu talon pelottava koristelu kurpitsoilla, hämähäkeillä, kummituksilla, luurangoilla ja kynttilöillä. Mutta tärkeintä on tietysti hauskanpito sekä aikuisilla että lapsilla. Halloween on leipureille loistava tapahtuma käyttää mielikuvitustaan ja valmistaa sekä hulluja että erikoisia leivonnaisia.