Pursotinpussit koristeluun

Laadukas pursotinpussi on kotileipurin ehdoton vakioväline. Hyvä ruoka tai jälkiruoka maistuu vielä paremmalta kun se näyttää hyvältä. Pursotinpusseilla ja tylloilla teet näyttävät esillepanot. Meiltä löydät sekä isot että pienet pursotinpussit ja eri merkeiltä kuten, FunCakes, PME ja Wilton.

Mihin pursotinpussi käytetään?

Täytä pursotinpussit esimerkiksi taikinalla, perunamuusilla, hillolla, kermalla, kuoruttella tai moussella. Kuten näet niin käyttötarkoituksia on monta ja ainoastaan mielikuvitus on rajana.

Mikä pursotinpussi minulle?

Markkinoilta löytyy tänään periaattessa kaksi eri materiaalia, polyesteri ja muovia. Isoin ero on että muovista tehdyt ovat kertakäyttöön tarkoitettuja, mutta polyesteristä tehdyt voit pestä pesukoneessa tai kiehuvassa vedessä. Erilaisia kokoja löytyy myöskin, mutta koon valinta on enemmän tottumiskysymys ja tietysti jos tarvitset pursottaa enemmän taikinaa tai kuorutetta yhdellä kerralla kannattaa valita isompi pursotinpussi.

Kannattaa muistaa että polyesteristä tehdyt pussit ovat sopivankokoiset pienille tylloille ja jos sinulla on isompi tylla sinun on leikattava isompi reikä saksilla. Tämä tarkoittaa samalla että jos sinulla on isompiakin tyllia, sinun kannattaa ostaa ainakin pari polyesteripusseja ja leikkaa yhdet niistä jotta voita käyttää kaikki tyllat.

Pursotinpussin käyttö

Koristeleminen pursotinpusseilla on hauskaa mutta vaatii alussa vähän kärsivällisyyttä ja oppimista. Aluksi on hyvää tietää ettet tarvitse tyllia pursottamiseen, vaan voit leikata kertakäyttöpussit saksilla sopivan kokoiseksi ja sillä voit tehdä esimerkiksi valumakakkapursotuksia tai yksinkertaisempia pursotuksia.

Tyllan tarvitsen kun haluat tehdä esimerkiksi tähtikuviot tai kukat. My Dream Day:ltä löydät muun muassa pyöreät tyllat, tähtityllat, kukkatyllat ja lehtityllat.

Jos haluat vaihtaa tylla pursotuksen aikana sinun on hankittava tyllaliitin. Tyllaliittimet löytyy erikokoisia jotta ne sopii erilaisiin tylloihin.